Karlstad 29 juni–1 juli
Norra fältet

Jonathan Johansson

Jonathan Johansson är den svenska popens ledsagare mellan det ljusa och det mörka. Mellan nattsvart sorg och solig eufori har han skapat ett eget universum och cementerat sin position som en av landets främsta leverantörer av briljant pop.

Jonathan Johansson är aktuell med ett nytt album som släpptes i höstas. Titeln är Love & Devotion och efter att ha lyssnat på singelsläppen ‘Real Thing‘ och ‘Sommarkläder‘ kan vi ana ett nytt naket och kraftfullt avtryck i den påklädda men ack så sköra samtiden. Vi har här att göra med en artist som inte tycks lämna något åt slumpen, som blandar svart med vitt och frambringar guld.

– Jag gör album, har alltid gjort och kommer fortsätta göra det. Det här är en berättelse om att hitta hem hos en person. Om tvivel och självhat som står i vägen. Men att det går att komma hem. Eller, att i alla fall blint inbilla sig att man gjort det.

Hans katalog har genom åren byggt en mäktig plattform där liveartisten Jonathan Johansson kan stå tryggt förankrad och obekymrat lekfullt ta ut svängarna och beröra hela känsloregistret. Malmö-sonen spelar på en nivå som skapar kraftig svindel halvvägs upp.