Karlstad 28-30 juni
Norra fältet

Skuggfolk

Skuggfolk är en trio som spelar suggestiv rockmusik. Bandet är starkt präglat av frontmannen Christian Dyresjö och hans personliga stil på sång och gitarr samt hans känsla för texter. Christian spelade tidigare bas och sjöng i Den Stora Vilan, var med och startade Slowgold, men har sedan han flyttat till Värmland startat Skuggfolk som ett soloprojekt. Resterande medlemmar är Jonas Ludvigsson (trummor) och Martin Östlund (bas) som har ett förflutet i musikscenen kring Hagfors.

Musiken är en blandning av 60-tals garage, punk och grunge och texterna kretsar kring självhävdelse, självmord, självmedinering och andra upplyftande ämnen. Dock med en glimt av lätthet och humor.

” Skuggfolk har definitivt något eget, en koppling till skogen och bruksorten och ett lekfullt allvar som gör att man gärna lyssnar vidare.” Per Wikner, NWT.

Under 2018 kommer bandet att släppa en EP med akustiska låtar samt ge en rad intima spelningar runt om i landet. På Putte i Parken kommer dock bandet bjuda på sin vanliga sättning med öronbedövande rockmusik.