Karlstad 4-6 juli
Norra fältet

Blås Grönt

 

Blås grönt och bidra till en tryggare festival

Putte i Parken arbetar för att belöna de ungdomar som avstår från att dricka alkohol. Detta görs genom en drogförebyggande aktivitet som heter Blås Grönt. Tillsammans med Karlstads kommun och Ungdomar för Trygghet fortsätter Putte i Parken att genomföra Blås Grönt under festivaldagarna.  

Deltagandet är kostnadsfritt och riktar sig till ungdomar mellan 13-17 år. Genom anmälan förbinder sig din ungdom till att avstå från alkohol under de dagar som hen besöker festivalen. Genom att blåsa i en alkoholmätare vid Blås grönt tältet på festivalområdet, visar ungdomen sin nykterhet innan hemgång.

När din ungdom blåst grönt belönas hen med en gåva och samtidigt skickas ett mail till dig som vårdnadshavare som en bekräftelse på detta. Ju fler kvällar din ungdom blåser grönt på, desto större chans finns det för hen att ta hem segern i den stora utlottningen som sker efter festivalen.

Om din ungdom trots anmälan inte har besökt Blås Grönt tältet eller har blåst rött skickas inget mail till dig som vårdnadshavare, då aktiviteten syftar till att belöna de ungdomar som blåser grönt.

Rekommenderad åldersgräns på festivalområdet är 15 år, gäller det år man fyller.

Personer under 15 år bör därför gå i målsmans sällskap.

Vi skapar bra förutsättningar för en trygg festival, men det är alltid Du som vårdnadshavare som bär ansvaret för din ungdom.

 

Anmälan

Anmäl dig här!

Öppettider för Blås Grönt

Torsdag: kl. 23.30-01.00
Fredag & Lördag: kl. 23.30-02.00

Plats

Blås Grönt-tältet finner du inne på området i anslutning till entrén.

Kontaktperson

Info@putteiparken.se