Karlstad
Norra fältet

Frågor & Svar

Här finner ni svar på tänkbara frågor gällande festivalen. Om ni inte hittar det svaret ni söker eller har andra frågor gällande festivalen,

kontakta: info@putteiparken.se

 

Öppettider & Entré

Vad är öppettiderna under festivaldagarna? – tors 28/6 16:00-01:00  fre 29/6 13:00-02:00  Lör 30/6 13:00-02:00

Vad kostar entrén på Putte i Parken? – Sedan 2014 är entrén gratis.

Vad är åldersgränsen? – 0-14 år med målsman, året du fyller 15 år utan målsman. 

Område & Service

Får jag ta med egen dryck? – Nej. Alkoholhaltig och vanlig dryck kommer omhändertas i entrén.

Får jag ta med egen mat? – Nej. Matförsäljare kommer finnas på plats.

Får jag ta med husdjur? – Nej. Med hänsyn till både besökare och djuret stannar det hemma.

Hur kontaktar jag er angående upphittade föremål? – Allt upphittas lämnas till polisen i Karlstad. 

Vart parkerar jag bilen? – Vi har ingen festivalparkering utan hänvisar till andra större parkeringsytor i området, såsom parkeringen vid Tingvalla isstadion eller Tingvalla IP. Det kommer att finnas hänvisningspilar till detta område från Infanterigatan. För att få en smidig trafiksituation i området närmast Norra fältet, så att till exempel lokaltrafik och utryckningsfordon lätt kan ta sig fram kommer vägarna på Norra fältet att stängas av torsdag – lördag. Om du ska skjutsa eller hämta festivalbesökare kan du följa hänvisningspilar från Infanterigatan till parkeringen vid Tingvalla isstadion och stanna där. Gräsytor i närheten av Norra fältet kommer att vara inhägnade så där går det inte att parkera. Se avstängningen av Infanterigatan här!

Kommer det gå festivalbussar till området? – Ja, det finns en gratis busslinje nr. 22 till Putte i parkens entré under hela festivalen 28-30 juni. Bussen är skyltad Putte i Parken och stannar endast vid Stora Torget och Putte i parken.

Jag vill fota på festivalen, får jag det? – Fotografering för privatbruk är tillåtet. All form av professionell fotografering, filmning eller publicering i kommersiella sammanhang är förbjuden utan pressackreditering.

Säkerhet

Hur kontrollerar ni att ljudnivån inte är för hög? – Putte i Parken följer riktvärden från Folkhälsomyndigheten. Den inhyrda ljudfirman för mätningar vid konserterna. Allt registreras och kontrolleras. Personer under 13 år rekommenderas att använda hörselskydd vid vistelse på festivalområdet. Var rädd om dina öron! 

Finns sjukvård tillgänglig på området? – Ja, sjukvård finns på plats på området. Kontakta någon i personalen om du råkat illa ut. 

Får man crowdsurfa? – Att bli upplyft och buren på publikens armar är för din egen säkerhet strikt förbjuden. Ramlar man och slår sig kan det gå riktigt illa. Bryter man mot förbjudet avvisas man från scenområdet.

Kan man känna sig trygg på festivalen? – Det samlas mycket folk när det är festival och det festas en del men musiken är huvudfokus. Putte i parken har haft en lugn publik i alla år och fortsätter jobba för att behålla den goda stämningen på festivalen! Vi fortsätter med samma arbetssätt som förra året med förstärkt Trygghetsarbete. Putte i parken, Polisen och Karlstads kommun arbetar tillsammans för din trygghet. Vår gemensamma planering och ökad bemanning på plats slog mycket väl ut förra året. Därför fortsätter vi med att ha både uniformerad och civilklädd polis, ordningsvakter, fältpersonal, och Ungdomar för trygghet på plats. Polisen och Putte i parken kommer fortsätta att filma på området. Nytt för i år är att polisen förstärker med polisvolontärer. Arrangören och bevakningsbolaget har även fördjupat utbildningsinsatserna för sin personal. Att gå på festival ska vara tryggt och kul.

Bra att veta

Festivalen innebär att det blir mer trafik och mer människor i området under dessa dagar och därför kommer vi av säkerhetsskäl stänga av Infanterivägen mellan Friskis och Svettis och korset där du kan svänga till återvinningscentralen. Vakter kommer att finnas på plats och släppa förbi besökare till de verksamheter som finns på Kasernhöjden. Vägen kommer bara att vara avstängd under Putte i parkens öppettider. Boende på Kasernhöjden kommer att ta sig in på området via den vanliga västra infarten.