Karlstad 4-6 juli
Norra fältet

Frågor & Svar

Här finner ni svar på tänkbara frågor gällande festivalen. Om ni inte hittar det svaret ni söker eller har andra frågor gällande festivalen,

kontakta: info@putteiparken.se

 

Öppettider & Entré

Vad är öppettiderna under festivaldagarna? – Meddelas inom kort!

Vad kostar entrén på Putte i Parken? – Sedan 2014 är entrén gratis.

Vad är åldersgränsen? – 0-14 år med målsman, året du fyller 15 år utan målsman. 

Område & Service

Får jag ta med egen dryck? – Nej. Alkoholhaltig och vanlig dryck kommer omhändertas i entrén.

Får jag ta med egen mat? – Nej. Matförsäljare kommer finnas på plats.

Får jag ta med husdjur? – Nej. Med hänsyn till både besökare och djuret stannar det hemma.

Hur kontaktar jag er angående upphittade föremål? – Allt upphittas lämnas till polisen i Karlstad. 

Vart parkerar jag bilen? – Vi har ingen festivalparkering utan hänvisar till andra större parkeringsytor i området, såsom parkeringen vid Tingvalla isstadion eller Tingvalla IP. 

Kommer det gå festivalbussar till området? – Meddelas inom kort!

Jag vill fota på festivalen, får jag det? – Fotografering för privatbruk är tillåtet. All form av professionell fotografering, filmning eller publicering i kommersiella sammanhang är förbjuden utan pressackreditering.

Säkerhet

Hur kontrollerar ni att ljudnivån inte är för hög? – Putte i Parken följer riktvärden från Folkhälsomyndigheten. Den inhyrda ljudfirman för mätningar vid konserterna. Allt registreras och kontrolleras. Personer under 13 år rekommenderas att använda hörselskydd vid vistelse på festivalområdet. Var rädd om dina öron! 

Finns sjukvård tillgänglig på området? – Ja, sjukvård finns på plats på området. Kontakta någon i personalen om du råkat illa ut. 

Får man crowdsurfa? – Att bli upplyft och buren på publikens armar är för din egen säkerhet strikt förbjuden. Ramlar man och slår sig kan det gå riktigt illa. Bryter man mot förbjudet avvisas man från scenområdet.

Kan man känna sig trygg på festivalen? – Det samlas mycket folk när det är festival och det festas en del men musiken är huvudfokus. Putte i parken har haft en lugn publik i alla år och fortsätter jobba för att behålla den goda stämningen på festivalen! Vi fortsätter med samma arbetssätt som förra året med förstärkt Trygghetsarbete. Putte i parken, Polisen och Karlstads kommun arbetar tillsammans för din trygghet. Vår gemensamma planering och ökad bemanning på plats slog mycket väl ut förra året. Därför fortsätter vi med att ha både uniformerad och civilklädd polis, ordningsvakter, fältpersonal, och Ungdomar för trygghet på plats. Polisen och Putte i parken kommer fortsätta att filma på området. Nytt för i år är att polisen förstärker med polisvolontärer. Arrangören och bevakningsbolaget har även fördjupat utbildningsinsatserna för sin personal. Att gå på festival ska vara tryggt och kul.