Karlstad 29 juni–1 juli
Norra fältet

Frågor & Svar

Här finner ni svar på tänkbara frågor gällande festivalen. Om ni inte hittar det svaret ni söker eller har andra frågor gällande festivalen, kontakta: info@putteiparken.se

Öppettider och entré*

Vad är det för öppettider under festivaldagarna?
Torsdag – 17-02
Fredag – 13-02
Lördag – 13-02


Vad kostar det att gå in på festivalen?
Putte i Parken har fri entré in till festivalområdet.


Om det är fullt – måste man vända i entrén då?
Du behöver inte någon biljett för att vistas inne på festivalområdet. Det är bara att gå in! Putte i parken räknar med att kunna ta in cirka 8 000 besökare samtidigt på festivalområdet.
Det är insläpp genom huvudentrén som är vid tivolit.

Festivalens säkerhetspersonal ansvarar för och uppskattar antalet besökare under festivaldagarna. Blir det fullsatt inne på festivalområdet så stängs entrén så att det inte blir för mycket folk. Polis och ordningsvakter finns också på plats.

Om det blir bra väder och många kommer samtidigt för att se en viss artist så kommer det förmodligen att bildas köer vid entrén. Kom i god tid! Om det blir fullt inne på festivalområdet så går arrangören efter principen ”en ut, en in”.

Kommer det bli långa köer i till festivalen?
Om det blir bra väder och många kommer samtidigt för att se en viss artist så kommer förmodligen att bildas köer vid entrén. Vi rekommenderar att komma i god tid!


Vad är det för åldersgräns?
0-14 år går in med målsman.
15 år och uppåt går utan målsman på festivalområdet.

(Du går in utan målsman det året du fyller 15 år)

Som målsman räknar vi förälder eller annan vuxen person minst ca 10 år äldre än ungdomen samt att du ska anses som en lämplig målsman av vakterna vid entrén. I Serveringsområdena råder 18-årsgräns.

 

Område och service

Får jag ta med egen alkoholhaltig dryck in på festivalområdet?
Nej, det är inte tillåtet att ta med alkoholhaltiga drycker in på festivalområdet. Ordningsvakter har rätt att beslagta alkohol inne på området. På festivalområdet kommer det att finnas inhägnade serverings områden som serverar starköl, cider och vin. Glöm inte medtag legitimation då 18-årsgräns gäller.


Får jag ta med mig någon typ av mat/matsäck in på festivalområdet?
Nej, de personer som besöker Putte i Parken under festivalens öppettider får inte ta med sig egen mat/matsäck in på festivalområdet. Putte i Parken har ett brett utbud av matserveringar som erbjuder mat och dryck från alla världens hörn. Gluten och laktosfria alternativ, vegetariskt/veganskt finns för de som behöver. Matserveringarna finns tillgängliga under festivalens öppettider alla dagar som festivalen äger rum.


Får jag ta med husdjur?
Vi ser att alla husdjur lämnas hemma med anledning till djurets eget välbefinnande.


Jag har tappat bort en grej – vart ringer jag?
Allt upphittat lämnas in till polisen i Karlstad.


Finns det camping under festivalen?
Putte i Parken har sedan 2014 tagit bort festivalcampingen. Behöver du boende under festivalen? Klicka här.


Var kan jag parkera mitt fordon?
Norra fältet erbjuder ingen parkering under festivaldagarna. Vi hänvisar till andra större parkeringsytor i området, såsom parkeringen vid Tingvalla isstadion. Det kommer att finnas hänvisningspilar till detta område från Infanterigatan.
För att få en smidig trafiksituation i området närmast Norra fältet, så att till exempel lokaltrafik och utryckningsfordon lätt kan ta sig fram kommer vägarna på Norra fältet att stängas av torsdag – lördag.

Om du ska skjutsa eller hämta festivalbesökare kan du följa hänvisningspilar från Infanterigatan till parkeringen vid Tingvalla isstadion och stanna där.
Gräsytor i närheten av Norra fältet och Borgmästarholmen kommer att vara inhägnade så där går det inte att parkera.


Hur åker jag kommunalt till festivalområdet?
Läs mer om hur du åker kommunalt till området på sidan ”Hitta Hit”.


Jag har rörelsehinder/funktionsskillnad – hur funkar det?
Det finns handikappanpassade toaletter vid det vanliga toalettområdet inne på festivalen.
Det kommer att finnas ett begränsat antal handikapparkeringsplatser och dessa är placerade så nära huvudentrén som möjligt för att underlätta framkomligheten. Tillstånd för handikapparkering krävs. Färdtjänst och taxi kan stanna i anslutning till huvudentrén.

Hela norra fältet består av gräsyta utan asfaltering vilket kan göra det svårt för rullstolsburna att ta sig fram.

Kontakta: info@putteiparken för mer information.


Hur kontrollerar ni att inte ljudnivån är för hög?

Putte i parken följer riktvärden från Folkhälsomyndigheten gällande ljudnivåerna. Den inhyrda ljudfirman gör mätningar under varje konsert och allt mäts och registreras.
Personer under 13 år rekommenderas att använda hörselskydd vid vistelse på festivalområdet, det är målsmans ansvar att hörselskydd används. Var rädd om dina öron! Öronproppar går att köpa på festivalen.


Säkerhet

Hur arbetar PIP för besökarnas säkerhet?
Vi arbetar aktivt med att din vistelse på festivalen ska bli så trygg och säker som möjligt. Samverkan sker förebyggande innan festivalen och aktivt under festivalen i ett nära samarbete med samtliga våra säkerhetsinstanser, bl.a polis, sjukvård, ordningsvakter, säkerhetsansvariga/supervisors, kommunala instanser samt övrig festivalpersonal. Kom ihåg att som besökare visa respekt och kärlek för dina medmänniskor. Vi vill tillsammans med er skapa världens bästa festival. Håll ögon och öron öppna, tveka inte att kontakta våra säkerhetsvakter eller någon i PIP-personalen om du eller någon annan far illa.


Var hittar jag sjukvården på festivalen?
Sjukvård finns tillgänglig att rycka ut när det behövs.


Är det tillåtet att crowdsurfa?
Att bli upplyft och buren på publikens armar är för din egen säkerhet strikt förbjuden. Ramlar man och slår sig kan det gå riktigt illa. Bryter man mot förbudet blir man avvisad från området.