Karlstad 4-6 juli
Norra fältet

Om PIP

Välkomna till Putte i Parken!

Putte i Parken är en gratis musikfestival. Vi är också en inkluderande mötesplats och jobbar hårt för jämställdhet och mångfald. På programmet står bla toppartister, brett utbud av mat & dryck och alltid något för barnen. Med fri entré lockar vi en bred publik och välkomnar alla!

Putte i Parkens historia i 6 lätta steg

– Festivalen grundades 2008 i Karlskoga

– Flyttade till Karlstad 2012

– PIP blev en gratisfestival 2014

– Vi slog nytt besöksrekord med ca 75 000 besökare i Karlstad 2015

– 2017 besökte festivalen hela 5 städer. Linköping, Karlstad, Leksand, Stockholm och Karlskoga.

– 2018 landar festivalen i Karlstad 28-30 juni, Leksand 13-14 juli och Stockholm 27-28 juli.

Putte i Parken arbetar för att motverka sexuella ofredanden på våra festivaler

Vi är övertygade om att det krävs insatser under lång tid för att förändra och främja de förhållningssätt som borde vara självklara vid livemusikscenen, och så klart också på andra arenor i samhället.

Sexuella ofredanden är ett samhällsproblem. Och Putte i Parken är en del av vårt samhälle.

Genom både förebyggande arbete och aktiva insatser under våra festivaler tar vi vårt ansvar för att göra vad vi kan för att förhindra att sexuella ofredanden ska inträffa på Putte i Parken.

I ett nära samarbete som inleddes mellan Polisen, RFSU och Livemusik Sverige efter förra sommarens intensiva debatt, har en samverkansmodell tagits fram.

Modellen går i korthet ut på att:

1) Göra en gemensam lägesbeskrivning

2) Identifiera risker och problem

3) Identifiera orsaker till dessa

4) Vidta åtgärder

Den operativa samverkan mellan olika instanser i beredskap på plats på Putte i Parken (polis, ordningsvakter, arrangör med övriga berörda instanser) kommer att bygga på samverkansmodellen.

Vad kommer Putte i Parken göra för att motverka sexuella ofredanden innan och på festivalerna?

Blås grönt och bidra till en tryggare festival

Putte i Parken arbetar för att belöna de ungdomar som avstår från att dricka alkohol. Detta görs genom en drogförebyggande aktivitet som heter Blås Grönt. Tillsammans med Karlstads kommun och Ungdomar för Trygghet fortsätter Putte i Parken att genomföra Blås Grönt under festivaldagarna.  

Deltagandet är kostnadsfritt och riktar sig till ungdomar mellan 13-17 år. Genom anmälan förbinder sig din ungdom till att avstå från alkohol under de dagar som hen besöker festivalen. Genom att blåsa i en alkoholmätare vid Blås grönt tältet på festivalområdet, visar ungdomen sin nykterhet innan hemgång.

När din ungdom blåst grönt belönas hen med en gåva och samtidigt skickas ett mail till dig som vårdnadshavare som en bekräftelse på detta. Ju fler kvällar din ungdom blåser grönt på, desto större chans finns det för hen att ta hem segern i den stora utlottningen som sker efter festivalen.

Om din ungdom trots anmälan inte har besökt Blås Grönt tältet eller har blåst rött skickas inget mail till dig som vårdnadshavare, då aktiviteten syftar till att belöna de ungdomar som blåser grönt.

Rekommenderad åldersgräns på festivalområdet är 15 år, gäller det år man fyller.

Personer under 15 år bör därför gå i målsmans sällskap.

Vi skapar bra förutsättningar för en trygg festival, men det är alltid Du som vårdnadshavare som bär ansvaret för din ungdom.

 

Anmälan

Anmäl dig här!

Öppettider för Blås Grönt

Torsdag: kl. 23.30-01.00
Fredag & Lördag: kl. 23.30-02.00

Plats

Blås Grönt-tältet finner du inne på området i anslutning till entrén.

Kontaktperson

Info@putteiparken.se