Karlstad 29 juni–1 juli
Norra fältet

Medverkande på PIP-Daylight & Barnens PIP

STUDIEFRÄMJANDET
Besök Studiefrämjandets tält med fokus på spel i alla former! Under fredag och lördag har du chansen att träffa Jugger-spelare och prova på att spela Jugger – en spännande sport som brukar beskrivas som en blandning mellan rugby och fäktning! Under lördagen finns Karlstad Spelkulturförening och Sverok Svealand på plats i Studiefrämjandets tält med massor av olika spel att testa på. Bland annat brädspel, kortspel, rollspel och tv-spel!

Torsdag 29 juni
Jugger – prova på! Kl 18:00-21:00

Fredag 30 juni
Jugger – prova på! Kl 14:00-17:00
Jugger – prova på! Kl 19:00-21:00

Lördag 1 juli
Testa brädspel, kortspel, rollspel och figurspel med Karlstad Spelkulturförening! Kl 13:00-17:00
Sverok Svealand erbjuder prova på-aktiviteter inom spel och spelkultur. Kl 17:00-21:00


UKM
Är du mellan 13-20 år, spelar du piano? Kan du jonglera med facklor och stå på händer samtidigt? Längtar din rock ut ur garaget? Ligger det dikter i din skrivbordslåda som väntar på publik? Har du målat en ny Mona Lisa? Är du intresserad av Cosplay och sugen på att visa upp din grymma dräkt? Gillar du att arrangera? Älskar du att få vara med där det finns andra som du? Om du svarar ja på något av detta, då är UKM din grej!

UKM (Ung kultur möts) har funnits i Värmland sedan 1997. Tusentals värmländska ungdomar har deltagit under åren på scen, med alster i utställningar eller som funktionärer och arrangörer. Många av dessa har fortsatt stå på scen, skapat och arrangerat upp i vuxen ålder.

UKM skapar mötesplatser i form av festivaler där unga människor på olika sätt får uttrycka sig kreativt och konstnärligt för en publik. En viktig del av dessa festivaler är också möjligheten att delta i workshops och vidga sitt kontaktnät.

UKM på NEMIS-Scenen:

Fredag 30 juni
Kl 15:15 Impact Dance Crew (Amilia Uttersäv, Emma Ringvall, Karin Michold, Maja Persson, Maja Rolf, Mire Krasniqi, Moa von Bahr, Sanna Norbäck-Welin) – Dans
Kl 15:25 Andreas Lundgren – DJ
Kl 16:35 Malin Elvin – Musik
Kl 17:45 Lurv (Erik Hjalmarsson, Erik Lind, Elias Nordström) – Musik

Lördag 1 juli
Kl 14:30 DJ Sam (Sajad Almssad)
Kl 15:30 Aurum 79 (Alma Hallgren, Medina Baarda)
Kl 15:35 Max Björnsson (Anders Niss, Anton Pamp, Hugo Nerge, Pontus Esbjörnsson) – Musik
Kl 17:50 Felicia Holmkvist  – Musik

Konferencierer: Emma Bergman

UNO
UNO, Ungdomens Hus, är en alkohol- och drogfri verksamhet, för dig mellan 16-25 år. Vi finns på plats alla 3 dagar under festivalen med spel, instrument, sköna soffor och musik! Kom till det gula tältet!

Aktiviteter (alla dagar):
18.00 Musikquiz
20.30 Musikquiz
22.00 Utmana dina kompisar i Dance Off i spelet Just Dance

NWT
NWT finns på plats på Barnens PIP med roliga aktiviteter för våra unga besökare. Under lördagen blir det ansiktsmålning!

Fredag & lördag kl 13-18

FLAMMYS BRANDSKOLA
Hit är alla barn välkomna att träffa brandmän, gå in i brandbilen och prova på att släcka en eld! Barnen får lära sig om brandsäkerhet och hur man agerar vid brand. Alla som deltagit i brandskolan får en present!

Fredag & lördag kl 13:00-16:00

TJEJJOUREN
Tjejjouren kommer och besöker Putte i Parken och har med sig flera roliga aktiviteter på plats.
Hos Tjejjouren kan ni bland annat delta i twistertävlingar, hashtagtävlingar och olika typer av spännande quiz under alla festivaldagarna. Förutom detta så kommer det flera intressanta besök till Tjejjourens tält. Kom och träffa Emma Bergman, Karlstad Sun City rollerderbylag och Frysbox!   

Välkomna och häng med oss i Tjejjourens tält som ligger vid entrén!

Torsdag:
17.00 Frysbox – Lär dig självförsvarstekniker

Fredag:
17.00 Karlstad Sun City – Testa rullskridskor och häng med rollerderbylaget

Lördag:
17.00 Emma Bergman – delta i en feministisk spoken word-workshop


DAVIDS TIVOLI
Davids Tivoli kommer till Putte med ett stort och brett utbud av olika karuseller och attraktioner för både de stora och små festivalbesökarna. Lekland, slide, olika spelvagnar, bollkastning, pilkastning, chokladhjul, sockervadd. m.m.

Alla dagar från förmiddag till sent!