Leksand 13–15 juli
Hembygdsgårdarna

Göran Samuelsson

Efter mer än tjugofem år på vägarna och med tretton album i bagaget, varav det senaste ”Ekot av mig själv” släpptes 2014, är sångpoeten (text & musik) Göran Samuelsson en rutinerad herre på scenen. Musikaliskt är det fantastiska texter som är inlindade i allt från traditionella visor till både blues och rock. Därtill har Göran en varm scennärvaro med engagerande mellanprat som gör varje konsert fullkomligt unik.

1992 skapade han Packmopedsturnén som i sommar kommer rulla för tjugonde gången.

2004 ”Frödingstipendiet”

2010 ”Svenska Vispriset”.

2010 ”Årets Värmlänning”

Vi är glada att kunna presentera Göran Samuelsson tillsammans med hans Packmopedsgäng till Leksand 2017!

Packmopedsturnén såg sitt första ljus 1992, när grundaren Göran Samuelsson gav sig ut på turné för att skaffa pengar till hyran. Turnén blev efter hand en folklig succé med utsålda hus och publik från hela Norden, men efter 20 år och 1500 mil på de värmländska vägarna var en paus välbehövlig. Under uppehållet har Göran Samuelsson hunnit tanka energi, summera tidigare turnéer och planera en fantastisk fortsättning.

Sommaren 2014 återuppstod den efterlängtade turnén. Det blev den största på tjugo år och under dryga två veckors tid besöktes 14 värmländska platser.

Packmopedsturnén har tidigare beskrivits som ”musikernas Vasalopp”, ”en fjällvandring på hjul” och Ola Magnell sa vid ett tillfälle att ”Det här är nog så nära man kan komma en annan människa utan att ligga med honom…”