Leksand 13–15 juli
Hembygdsgårdarna

Shirley Clamp

Shirley Clamp har körat bakom bland andra Markoolio, A-Teens och Ace of Base. Hon turnerade med Rhapsody in Rock 2005 med bland andra Robert Wells, Nanne Grönvall och Peter Jöback. Vidare har hon turnerat tillsammans och gjort julshow med vännerna och kollegorna Sonja Aldén och Sanna Nielsen.

2005 var hon programledare för SVT:s Folktoppen tillsammans med Jovan Radomir och David Bexelius. 2006 var hon det tillsammans med Hans Rosenfeldt. Hon är huvudperson i ett avsnitt av Copycat Singers som sänds 2012.

Inför julen 2014 släppte hon jullåten av ”En afton i december”. Shirley har medverkat i melodifestivalen åtskilliga gånger och kom 2004 på andra plats med låten Min Kärlek.

I år följer hon med Göran Samuelsson och tre andra ut på turné och gör ett välkommet stopp på Putte i Parken i Leksand!

Packmopedsturnén såg sitt första ljus 1992, när grundaren Göran Samuelsson gav sig ut på turné för att skaffa pengar till hyran. Turnén blev efter hand en folklig succé med utsålda hus och publik från hela Norden, men efter 20 år och 1500 mil på de värmländska vägarna var en paus välbehövlig. Under uppehållet har Göran Samuelsson hunnit tanka energi, summera tidigare turnéer och planera en fantastisk fortsättning.

Sommaren 2014 återuppstod den efterlängtade turnén. Det blev den största på tjugo år och under dryga två veckors tid besöktes 14 värmländska platser.

Packmopedsturnén har tidigare beskrivits som ”musikernas Vasalopp”, ”en fjällvandring på hjul” och Ola Magnell sa vid ett tillfälle att ”Det här är nog så nära man kan komma en annan människa utan att ligga med honom…”