Örebro Slottsparken 16–18 juni

Madi Banja

DAG: FREDAG 17 JUNI
TID: 22.30

Madi Banja har tagit sig från Gambia till Sverige, vidare till Kalifornien och Schweiz och tillbaka till Sverige igen. Den geografiska vägen må ha varit lång, men den musikaliska är lika direkt som självklar.

Madi Banja sålde platina redan innan någon visste vem han var – då som hookmakare på Ison & Filles ”Länge leve vi”. Med sin debut ”Inga problem” fanns det däremot inte en musikintresserad människa som kunde undgå hans namn. Vi kunde höra Madi Banja överallt och detta till en bakgrundskör av musik-Sveriges hyllningar. I dag är han en av Sveriges mest brännheta artister. Hans kombination av klubbiga beats, melodiös rap, en unik sångröst och drabbande textrader har gjort honom till ett fenomen redan innan han har släppt sitt första album.

2015 släppte Madi Banja albumet “Det var inte meningen” som innehöll succéhitsen Paul Walker R.I.P, Inga problem och Du och jag. Madi Banjas mediala och musikaliska bomb har endast bara påbörjat sin detonering. Vi längtar efter att se dig i sommar på PIP! Välkommen!!